• Shop Online på instagram & facebook hele ugen / all week
  • +45 26 82 06 09
  • Vi bor på Østfyn mellem Nyborg og Svendborg

Vi er godkendt af myndighederne

Her kan du læse om:

  • Vores bevilling
  • Moms og Skat
  • Vores handelsbetingelser


I Husfryd tror vi på det at drive en reel forretning. Antik, retro, brugt design og kuriositeter er genbrug. Genbrug er godt for miljøet og din pengepung. Men der er faktisk endnu flere fordele. Genbrug kan nemlig også være godt for samfundet som helhed og dermed dig som person, hvis du vælger bevidst både når du køber brugt eller vil sælge dine brugte ting.
En reel forretning er både registreret hos SKAT (Skat og Moms) og POLITIET (I Danmark skal man have bevilling til handel med brugte varer.) 
Det er med til at sikre dig en reel handel.

Læs mere nedenfor.


BEVILLING
I Danmark skal man have bevilling uanset om man har en butik på fuld tid eller blot handler som hobby. Det er blandt andet medvirkende til at gøre livet sværere for tyveknægte, der forsøger at afsætte stjålne effekter, hvilket igen forhåbentligt er med til at nedsætte risikoen for indbrud også hjemme hos dig. Derudover er det er med til at sikre at man som forretning husker skat og moms - de der skrækkelige "ord" som de fleste af os elsker at forbande, men som vi alligevel godt ved er med til at sikre at børnenes pædagoger, sygeplejerskerne, hjemmehjælperne osv. kan få løn - og samfundets hjul kan køre rundt.

Du kan på sin vis betragte bevillingen på samme måde som Smiley'en hos restauranten eller bageren.   

Bevillingen til handel med brugte varer skal stå/hænge synligt i butikken, så du kan se den. Vores står ved kassen.

Kort sagt - Når du er bevidst om hvem, du vælger at handle med, når du køber brugt, og når du gerne vil sælge dine brugte ting - gør du både noget godt for miljøet, din pengepung og samfundet, og du er med til at gøre livet sværere for tyveknægte. Tak!

BRUGTMOMS
Vi er en reel registreret virksomhed med CVR-nummer (i daglig tale Moms-nummer), som er registreret hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen / SKAT. Alle varer sælges efter den særlige fortjenstmargen ordning – brugtmoms, der er en ordning indenfor køb og salg af brugte varer. Momsen vi betaler, udregnes på en anden måde en traditionel moms, og vores kunder kan ikke fradrage - trække momsen på købet fra. 

HANDELSBETINGELSER
Alle varer der sælges via denne hjemmeside og i den fysiske butik er brugte varer, der kan være behæftet med fejl, mangler og slitage, og der ydes ikke garanti på varerne.

Vi bestræber os på, at beskrive varerne så tydeligt, som vi mener, det er muligt. Her på siden gør vi dette ved hjælp af tekst og billeder. Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål. 

Til varens pris lægges eventuelle omkostninger i forbindelse med indpakning samt forsendelse/levering. Hvis det er muligt for os at tilbyde gratis indpakning og/eller eventuel gratis forsendelse/levering oplyser vi dette i forbindelse med din bestilling.  

Fuld information inden du køber
Inden du beslutter dig for at købe gøres du naturligvis bekendt med det totale beløb, du som køber skal overføre til os  = varens pris + eventuel indpakning + forsendelse/levering. 

Varer skal være betalt fuldt ud før indpakning påbegyndes og forsendelse/transport iværksættes. 

Returmulighed
På varer købt via hjemmesiden ydes der 14. dages returret. Dog ikke på udgifter til forsendelse/transport herunder indpakning, vi måtte have haft i forbindelse med dit køb. Ønsker du at returnere en vare, du har købt, skal du selv afholde alle eventuelle udgifter der måtte være i forbindelse med at sende varen tilbage til os. Vi skal have modtaget den returnerede vare på vores adresse og godkendt varens tilstand før købsbeløbet minus eventuelle udgifter, vi har haft til forsendelse/transport m.m. tilbageføres til dig. Tilbagebetaling sker alene via almindelig bankoverførsel.

Såfremt varen returneres til os i dårligere stand end den stand varen var i inden, den forlod vores adresse/den stand, den er købt i, betaler køber for udbedring af skaden/skaderne, hvis det er muligt ellers er køber forpligtiget til at erstatte varen. 

Evt. pakkeomkostninger for eksempel indpakning af møbler afholdes af køber.

RESERVERING ONLINE OG AFHENTNING/KØB I BUTIK
Hvis du gerne vil afhente i forretningen, er det naturligvis også muligt. Ønsker du at komme i butikken og se/afhente varen, kan vi eventuelt reservere varen i op til 7 dage. Det afhænger af den enkelte vare. 

BEMÆRK! FORBEHOLD FOR EVENTUELLE FEJL I TEKSTER, PRISER OG UDSOLGTE VARER
Vi tager forbehold for eventuelle fejl i tekster og priser m.m. samt at varer, der vises på hjemmesiden og andre online steder, kan være solgt.  

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Kontaktinformation findes nederst på siden og under menupunktet: "Åbningstider Adresse Kontakt"

Venlig hilsen

Christian
Købmand

ZURÜCK NACH OBEN